Volg ons op FB

6 days ago

Het Boezemcafé

Omslagfoto van Het Boezemcafé ...

View on Facebook

6 days ago

Het Boezemcafé

VANAF 1 APRIL I.V.M. CORONAMAATREGELEN TIJDELIJK ONLINE BOEZEMCAFÉ!

Het Boezemcafé van 13 mei a.s. kan door het coronavirus helaas niet doorgaan, maar….. dat betekent niet dat er in de tussentijd geen contact met lotgenoten die ook geraakt zijn door borstkanker mogelijk is!

Gebleken is dat er in deze tijd waarin sociale contacten beperkt zijn en ook veel psychosociale instellingen gesloten zijn, nét behoefte is aan contact met lotgenoten. Alle onzekerheden van het coronavirus komen nog eens bovenop de onzekerheden die borstkanker onherroepelijk met zich meebrengt. Onderzoeken en controles worden nu misschien opgeschoven en de zorg kan moeilijker bereikbaar zijn in deze tijd. Dan kun je je wel eens alleen voelen.

Daarom is vanaf 1 april iedere 2 weken van 10.30 u. – 12.00 u. het ONLINE BOEZEMCAFÉ geopend! Hier kunnen dames die geraakt zijn door borstkanker even hun hart luchten, een tip vragen, bijpraten, etc. Alles wat er normaal gesproken ook in het ‘live’ Boezemcafé gebeurt. Alleen… voor de koffie en thee met wat lekkers erbij moet je nu zelf even zorgen!

Data Online Boezemcafé
Op woensdag 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei. We starten (het liefst) gezamenlijk om 10.30 en we blijven open tot 12.00 u.

Hoe werkt het Online Boezemcafé?
Dat is echt niet ingewikkeld. Stuur iedere keer als je wilt deelnemen een mailtje met daarin je telefoonnummer en emailadres naar boezemcafe@gmail.com. Je krijgt dan via de mail eenvoudige instructies plus inlogcodes van mij toegestuurd. Nieuwsbrief niet ontvangen? Vraag deze per email aan. Volg voor het laatste nieuws ook onze website www.boezemcafe.nl.

Hopelijk tot ziens op woensdagochtend 1 april in het Eerste Online Boezemcafé! Het wordt anders, maar net zo goed gezellig en zinvol.
...

View on Facebook

2 weeks ago

Het Boezemcafé

BORSTKANKER, CHEMO'S, VERMINDERDE WEERSTAND, CORONAVIRUS...... DR. GOOGLE
Heb ik door mijn borstkankerverleden en doordat ik chemotherapie heb ondergaan een verminderde weerstand gekregen? Heb ik hierdoor dus meer kans om met het coronavirus besmet te raken? Deze vragen spookten al een aantal dagen door mijn hoofd en ik merkte dat het mij extra onzeker maakte in dit corona-tijdperk. Dus deed ik wat ik ook als tip aan mijn cliënten meegeef als je met medische onzekerheden over (de gevolgen van) borstkanker rondloopt. Ik heb geen advies gevraagd aan Dr. Google. Op Google vind je alleen algemene informatie, die dus niet specifiek over jou gaat. Of je vindt informatie die verstrekt wordt door individuen en die dus óók niet over jou gaat. Je bent op zoek naar bevestiging, maar wat je eigenlijk vaak krijgt bij Dr. Google is nóg meer onzekerheid en angst.
De informatie die je oppikt via Google gaat niet over jou of jouw specifieke situatie. Daarvoor kun je maar bij één persoon of instantie terecht en dat is je behandelend arts, verpleegkundige of casemanager.
Dus heb ik 'mijn' onvolprezen oncoloog in het Alrijne Ziekenhuis gebeld. Hij kent mijn dossier tenslotte al ruim 13 jaar en voert alle controles uit. Hij belde binnen een paar uur terug en kon mij in mijn specifieke geval gerust stellen.

Loop je met soortgelijke of met andere vragen rond m.b.t. jouw specifieke situatie rondom borstkanker? Ga niet een potje zitten googelen, we zitten in deze tijd toch al teveel achter de computer. Bereid je vragen en het telefoongesprek goed voor en laat een terugbelverzoek bij je arts neerleggen om deze vragen met hem/haar te bespreken. Je kunt gerustgesteld worden of tips/adviezen krijgen wat JIJ in JOUW situatie het beste kunt doen of juist niet hoeft te laten.
Dit geldt eigenlijk altijd, maar zeker in deze tijd, nu er al zoveel onzekerheden plotseling ons leven zijn binnengekomen.
...

View on Facebook

2 months ago

Het Boezemcafé

Omslagfoto van Het Boezemcafé ...

View on Facebook